Gazete Ankara’nın Okuyucu dostlarına merhabalar, Genellikle gazetemizde teknik içerikli yazılar yazma misyonunu gönüllü benimsemiştim ancak Dünyaya ve hayata dair birikimlerimize de okuyucularımızla paylaşma niyetiyle rotamızı çeşitlendiriyoruz...!
Teknolojik gelişmeler, eğitim felsefesini köklü bir şekilde değiştirmekte ve eğitimin doğasını yeniden şekillendirmektedir. Geleneksel eğitim anlayışının yerini, daha bireyselleştirilmiş, esnek ve teknoloji destekli bir öğrenme modeli almaktadır. Bu dönüşüm, eğitim felsefesi açısından şu yönlere evrilmektedir:
Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl içinde otomotiv sektörünün durumu büyük ölçüde elektrifikasyon, yerli üretim, ihracat pazarları ve teknolojik dönüşüm gibi faktörlere bağlı olarak şekillenecektir. Bu konuda öne çıkan bazı trendler ve beklentileri ele alacak olursak:
Biyomekanik robotlar çağı, biyoteknoloji ve robotik mühendisliğinin birleşerek insan benzeri makineler ve yapay organizmalar ürettiği bir dönem olacak. Bu çağda, makineler yalnızca mekanik ve elektronik bileşenlerden oluşmayacak, aynı zamanda organik dokular, biyosensörler ve sinir ağları gibi biyolojik unsurlar da içerecek.
Günümüzde yapay zeka uygulamaları hayatımızın her yerine girmeye başlamıştır. Eğitimde, tıpta, üretimde, bilişimde kısaca her alanda hayatımızı etkilemeye başladığını görüyoruz. İnsanlık gelecekte kendi yerini alacak böylesi bir teknolojinin nasıl kontrol edilebileceğini tartışmaktadır. Biz bu tartışmaların dışında bu teknolojinin Otomotiv sektörüne olabilecek etkilerini ele alacağız.
Günümüzde kamuoyuna suyla çalışan araçlar olarak lanse edilen, ancak teknik olarak Yakıt pilli veya hidrojenle çalışan araçlar (FCEV)olarak adlandırılan bu araçlar, geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla daha temiz ve verimli bir alternatif sunmaktadır. Ancak, bu teknolojinin yaygınlaşması için aşılması gereken bazı engeller bulunmaktadır. Yakıt pilli araçlardaki mevcut durumu ele aldığımızda;
“Günün manşetleri ve en çok okunan haberlerinden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi Gazete ANKARA e-bültenine kayıt edebilirsiniz!”
Nasuh Akar Mah. Türk Ocağı Cad. No:28/3, 06520 Çankaya/ ANKARA
+90 (312) 285 63 33
+90 (312) 285 63 33
www.gazeteankara.com.tr
bilgi@gazeteankara.com.tr
Haber Sisteminin Android/ iPhone/ iPad Uygulamaları mobil cihazlar üzerinden anlık olarak takip edilebilmesi amacıyla tasarlanmıştır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK kapsamında toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.